Backcountry (Recenzija)

0

Urbani par ide na kampiranje u kanadsku divljinu, gdje nezamisliva ljepota sjedi pored najvećih strahova. Jenn (Missy Peregrym) pristaje da ju Alex (Jeff Roop) odvede na njegovo najdraže mjesto u divljini na osami Blackfoot Trail. Kada padne prva noć, uznemiri ih iznenadan susret s Bradom (Eric Balfour) koji se čudno ponaša. Alexova želja da dođe u Blackfoot Trail se samo povećava. Oni odlaze sve dublje u šumu, a Alex tvrdoglavo tvrdi da on pamti put. Nakon tri dana njihov put nestaje i ostaju beznadno izgubljeni u šumi. Bez hrane i vode, oni se bore kako bi pronašli svoj put natrag, otežani uvjeti bude najbolje i najgore u njima, gurajući svoj već krhki odnos do točke pucanja. Kada shvate da su ušli u teritorij medvjeda, izgubljenost postaje njihov najmanji problem. Volja i opstanak će postati najvažniji.

Backcountry ima veliku sličnost sa nedavno izašlim filmom Into the Grizzly Maze (recenzija), ali jedna od većih razlika je ta što je Backcountry sniman prema istinitim događajima. Glumačku postavu čine dosta dobri glumici, a to su Jeff Roop kojem je ovo bila prva uloga u ovom žanru, Missy Peregrym koja je poznatija po SF seriji Heroji i Eric Balfour kojeg ste mogli gledati u remakeu filma “Teksaški masakr motornom pilom”. Što se tiče akcije, da krene treba čekati malo više vremena. Postoje scene u kojima se počne nešto dešavati i baš kad pomislite da će se napokon nešto dobro dogoditi, sve se smiri i opet kreće ispočetka. To čini film malo dosadnjikavim. Kada krene akcija imamo jednu odličnu brutalnu scenu ubijanja koja izgleda odlično i koja nije za one slabog želuca.

backcountry

Lokacija snimanja je jednom riječju odlična i lijepo se uklopila. Nakon što se na početku pojavio irski vodič Brandon, činilo se da će on imati neku veću ulogu, međutim ništa od toga. Za izgled medvjeda se može reći da je jako dobar, ako ne i bolji od onog medvjeda iz filma Into the Grizzly Maze. Zvukovi prirode i medvjeda su realni i to daje veliki plus zvučnim efektima koji su također odlični. Jezivih scena gotovo nema, ali ipak na neke se može malo trznuti. Kraj se ništa posebno ne ističe jer je film završio jednostavno, bez nekog pretjeranog bježanja, skrivanja i slično.

Na kraju se može reći da Backcountry vrijedi. Ako volite filmove u kojima je neprijatelj priroda onda ovaj svakako morate pogledati.