Clown (Recenzija)

0

Voljeni otac u kući koju prodaje pronalazi odijelo klauna koje oblači za proslavu rođendan svoga sina. Nakon proslave rođendana pokušava skinuti odijelo, ali ne uspijeva. Ubrzo saznaje da ga odijelo pretvara u jezivog klauna i da je za sve to zaslužna kletva.

Ideja je osvježavajuća jer je malo drugačija nego što je u drugim filmovima koje smo mogli gledati u zadnje vrijeme. Producent filma je Eli Roth koji iza sebe ima odlična horor ostvarenja kao što su Hostel i Koliba straha. Izgled klauna je dosta jeziv i lijepo se uklopio. Scene kod pokušaja skidanja odijela su jako dobre, pomalo mučne i krvave. Transformacija koja se postepeno događa je odlično odrađena. U film se ubacuje kratka priča u kojoj možete saznati sve o prokletstvu odijela, većina toga se prikazuje u flashbackovima. Dakako ima i par bedastih scena kao što su pokušaj skidanja odijela s pilom. Radnja se dešava na raznim zanimljivim lokacijama, a jedna od njih je dječja igraonica.

Ubojstva su dosta krvava i brutalna. Gluma je također vrlo dobra, pogotovo gluma glavnog glumca koji je reakcije poput napetosti i straha odglumio odlično. Ima dosadnih trenutaka, ali zanimljivost i nasilje prevladava većinu vremena. Atmosfera je vrlo ugodna. U par scena možemo vidjeti zanimljive pokušaje samoubojstva. Tempo filma je uglavno dobar, na sredini malo odugovlači.

Jedna zanimljivost je ta da je poster filma u Italiji bio cenzuriran jer je klaun na njemu izgledao “previše jezivo”. Sve u svemu Clown je jedno sasvim solidno Elievo djelo koje vrijedi pogledati. Definitivno pripada među bolje horore slične teme.