Into the Grizzly Maze (Recenzija)

0

Nakon što su se pojavila ubojstva koja je počinio grizli, dva otuđena brata odluče krenuti u potragu za suprugom jednog od njih koja je nestala u šumi Aljaske. Uskoro se pojavljuje ozloglašeni lovac koji traga za spomenutim grizlijem gotovo cijeli svoj život.

Redatelj David Hackl, koji je radio na ponekim nastavcima serijala Slagalice Strave, ovoga puta je neumoljivog grizlija pretvorio u masovnog ubojicu.

Za glumu se može reći da je odlična, a i šta drugo da se kaže kad glumačku ekipu čini dosta poznatih imena, a to su Thomas Jane (The Mist), Piper Perabo (Carriers), Scott Glenn (The Silence of the Lambs), Billy Bob Thornton (The Judge), James Marsden (X-Men) i ostali. U nekim scenama možemo vidjeti malo lošije efekte krvi, ali ako to zanemarimo za vizualne efekte se može reći da su prilično dobri. Izgled grizlija je sasvim uobičajen, izgleda kao običan medvjed samo je dosta snažniji i brži. Radnja se malo sporije odvija, a i nema baš neke napetosti sve dok ne počne neka malo bolja scena.

grizzly (1)

Brutalni napadi su dio filma, a čak i izgledaju dosta realno. Grizli se nekada čini nezaustavljivo, izgađaju ga sa svime, a on se nastavi kretati kao da se ništa nije dogodilo. Što se tiče jezivih scena i nema ih baš, ali zato imamo par interesantnih scena poput napada grizlija na drvosječe i uletanje grizlija u kolibu. Radnja filma je smješta u predivnoj divljini Aljaske koja otkriva sve opasnosti prirode. Što se tiče grizlija, on postaje masovni ubojica zato što ljudi uništavaju šumu i ubijaju druge medvjede.

Ovaj film definitivno zaslužuje barem malo paženje jer uopće nije loš. Ukoliko volite filmove na temu prirode i životinja neka vam i ovaj bude na listi gledanja, to definitivno zaslužuje.