Poltergeist (Recenzija)

0

Obitelj Bowen se zbog financijskih problema seli u novu kuću, koja se nalazi u predgrađu. Nedugo nakon što se smjeste, počinju se dešavati čudne i neobjašnjive stvari. Ubrzo zastrašujuća nadnaravna sila napadne i otme najmlađu kćer, te obitelj poziva stručnjaka za opsjednutost, kako bi malenu vratili nazad.

Gil Kenan i Sam Raimi su preuzeli redateljsku stolicu u ovom remakeu legendarnog Spielbergovog horor klasika iz 1982., dok su se glumačkoj postavi priključili Sam Rockwell (Mjesec), Rosemarie DeWitt (Aftershock), Jared Harris (The Ward) i ostali. Na početku, kao što je i uobičajeno za ovakve tipove filmova, možemo vidjeti obitelj kako odlazi u novu kuću. Nakon malo vremena odmah počinje teroriziranje, što je veliki plus, jer film odmah prelazi na glavnu radnju. Zanimljivost prevladava većinu vremena, tako da film gotovo niti u jednom trenutku nije dosadan. Ima podosta jako dobrih trenutaka, kao što je scena s dječakom Griffinom (Kyle Catlett) i klaunom. Kuća izgleda zanimljivo i lijepo se uklopila. Klaun kojeg imamo prilike vidjeti u dosta scena, izgleda bolje i jezivije nego onaj u originalu.

Ono što definitivno ne fali su CGI efekti, kojih je film prepun, a može se i reći da su jako dobro odrađeni. Ipak na nekim scenama koje se odvijaju u drugoj dimenziji, vizualni efekti nisu uvjerljivi i izgledaju malo jeftino. Na film dosta utječe moderna tehnologija, koje ima i više nego dovoljno, te to kvari doživljaj i sigurno bi bilo bolje da je modernih uređaja bilo manje. Jezivih scena ima sasvim dovoljno, a uz to su i dosta dobro odrađene. Sam Rockwell se odlično uživio u ulogu Erica, scene straha, napetosti i tuge je odradio fantastično, te mu se nema što prigovoriti. Ostali glumci su svoj posao odradili i više nego zadovoljavajuće.

Ovaj remake u usporedbi s Spielbergovim originalom je lošiji, ali iako nije dobar kao original, sasvim je solidan, te je dosta zanimljiv i zabavan. Definitivno mu vrijedi dati šansu.