The Atticus Institute (Recenzija)

0

U jesen 1976. godine, mali laboratorij psihologije u Pensilvaniji postaje nenamjerni dom jednom slučaju za koji je vlada potvrdila da je u njihovom posjedu. Američka vojska je preuzela kontrolu nad laboratorijem po nalogu nacionalne sigurnosti, a ubrzo nakon toga provodi mjere usmjerene na korištenje entiteta. Snimci događaja postaju dostupni javnosti nakon skoro četrdeset godina.

Riječ je o found footage hororu od producenta filmova Prizivanja i Annabelle. Radnja se odvija na dosta dobroj i jezivoj lokaciji koja filmu podiže kvalitetu i čini dobru atmosferu. Kroz film se provlači dosta fotografija koje se prikazuju par sekundi i to je u neku ruku dobro, ali nekima bi to moglo smetati. Film stvara dojam da se prepričavaju stvarni događaji, i da gledate pravi dokumentarac. Dok se slični filmovi o opsjednutosti posvete izgledu demona, ovaj se posvećuje raznim pokusima i istraživanjima što bi se nekima moglo i svidjeti. Demon gotovo da i nema svoj vlastiti izgled, osim što u nekim scena možemo vidjeti nekakvu sjenu koja izlazi i koja se vidi na fotografijama. Uz to u nekim scenama demon proizvodi dubok glas i jeziv smijeh.

Atticus4

Imamo scenu mučenja sa strujom koja se pojavljuje puno puta, ali uvijek isto bez velikih promjena i to postaje dosadno. Film ima dvije do tri blago jezive scene koje baš i nisu nešto pretjerano dobre. Scena na kraju je dosta dobro zamišljena, ali su je ne baš dobri vizualni efekti malo pokvarili. Radnja je malo spora i ima podosta rupa, kao da se redatelj više posvetio priči nego izvedbi. Film traje solidnih sat i pol, ali da su ga skratili barem desetak minuta i izbacili neke nepotrebne scene sigurno bi sve to bilo puno bolje.