The Purge: Anarchy (Recenzija)

0

U svijetu budućnosti ljudi žive mirno, bez kriminala i stresa. Jednom godišnje, tijekom 12-satnog perioda, Vlada dozvoljava pročišćenje kada je svima dopušteno počiniti bilo kakav zločin, bez obzira koliko god strašan bio. Većina stanovništva taj se dan sakrije i zatvori u svojim kućama ili skloništima čekajući da krvoločni pripadnici društva zadovolje svoje potrebe.

Nakon što se prvi dio proslavio mogli smo i očekivati da će se snimiti nastavak. Kao što je bilo i očekivano nastavak je stigao i to odmah godinu poslije. U ovom nastavku u glumačkoj postavi se nalaze Zach Gilford (Đavolje sjeme), Justina Machado (Poziv), Carmen Ejogo (Zakon i Red), Frank Grillo (Kapetan Amerika: Ratnik zime) i ostali. Sudeći po ovim navedenim imenima sami možete zaključiti da je gluma u ovom Jamesovom nastavku vrlo dobra, kao što je bila i u prvom djelu.

The-Purge-2

Svi su u panici i spremaju se za “krvavu” noć, dok jedni pripremaju svoje oružje drugi se zaključavaju u svoje domove, prilično dobar i pomalo napet početak filma. Kroz film nas prati puno pucanja i bježanja na sve strane, što film čini dosta zanimljivim. U priču su ubačene razne bande, koje imaju svoj stil i svoje načine ubijanja. Ono čega u filmu ne fali su maske kojih ima svakakvih vrsta: jednostavnih, kompliciranih, smiješnih i zastrašujućih. U maske je uloženo puno truda i to je za svaku pohvalu. Kroz film možemo vidjeti raznovrsna oružja, od palica i pištolja do bacača plamena. Zvučna podloga se dobro ukopila, dok se za vizualne efekte može reći gotovo isto, međutim u nekim scenama krv izgleda podosta jeftino. Frank Grillo se jako dobro uklopio u svoju ulogu. Zamisao da on bude glavni glumac je ispala jako dobra. Ovaj nastavak je ispao super i teško da se može pronači neka veća zamjerka koja bi utjecala na cijeli dojam filma.

I na kraju se može reći da je film The Purge: Anarchy  napravljen kako bi zabavio gledatelja, definitivno ga vrijedi pogledati. Ako vam se prvi dio barem malo svidio ovaj će vas zasigurno iznenaditi, jer je ispunio gotovo sva očekivanja.