Tjedna Horor Preporuka #03

0

Pogledajte koje horor filmove preporučujemo ovaj tjedan.

1Shutter (2004)

Mladi fotograf i njegova djevojka otkrivaju misteriozne sjene na njihovim fotografijama. Uskoro saznaju da ne mogu pobjeći od svoje prošlosti.

2It Follows (2014)

Za 19-godišnju Jay jesen je trebala da bude vezana za školu, dječake, i vikende na jezeru. Međutim, nakon naizgled bezazlenog seksualnog odnosa ona počinje da ima čudne vizije i osjećaj da je netko ili nešto slijedi. Suočeni s ovim teretom, njeni prijatelji odluče da joj pomognu, i pronađu način da pobjegnu od ovih strahota koje su čini se svega nekoliko koraka iza.

3Hidden (2015)

Ray (Alexander Skarsgård), Claire (Andrea Riseborough) i njihova sedmogodišnja kći Zoe (Emily Alyn Lind) već 301 dan žive u svojem skloništu nakon što su izbjegli katastrofu koja je sve promijenila. Svoje su podzemno sklonište pretvorili u dom, no svejedno se nadaju da će jednom vratiti svoj stari život. Tristo dana uspjeli su izbjegavati opasnost koja vreba s površine, no tome je došao kraj. Njihovo sigurno utočište više nije toliko sigurno i nepoznata opasnost dolazi po njih.

4Before i Wake (2016)

Codyjevi novi udomitelji Jessie i Mark ne mogu dočekati da ovog posebnog dječaka prime u svoj dom. Kad se dječak smjesti, par otkriva da Cody ima vrlo jedinstven dar, njegovi rezonantni i maštoviti snovi pretvaraju se u stvarnost.

5The Other Side of the Door (2016)

Obitelj živi idiličnim životom u inozemstvu dok tragična nesreća ne oduzme život njihovu malom sinu. Neutješna majka saznaje za drevni obred koji će ga vratiti da se s njime oprosti.

6The Conjuring 2 (2016)

U novom nastavku ponovo možete gledati Eda i Lorraine Warren u ulozi paranormalnih istražitelja, koji će ovoga puta otputovati u Englesku. Priča je bazirana na istinitim događajima koji su se u periodu od 1977. do 1979. dešavali u jednoj kući u engleskom gradu Brimsdownu. Radi se o jednom od najvažnijih dokumentiranih paranormalnih slučajeva u svijetu koji su pogodili porodicu Hodgson, a Ed Warren je ovaj slučaj naveo kao jedan od najstrašnijih iskustava tokom njegove karijere. Ed je preminuo 2006. godine, a Lorraine se i danas bavi istraživanjem paranormalnih pojava. Ovaj slučaj je tema brojnih knjiga, dokumentaraca, horora i TV serija.

7Annabelle: Creation (2017)

Nekoliko godina nakon tragične smrti njihove djevojčice, izrađivač lutaka i njegova supruga dočekuju časnu sestru i nekoliko djevojčica iz zatvorenog doma za djecu. No opsjednuta lutka koju je otac izradio okomila se na malenu Janice.